- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Denna paj är enkel att tillaga och går snabbt då pajdegen inte behöver vila.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gader. Smält smöret och rör ner mjölet och bakpulvret. Ev kan mer mjöl behöva tillsättas för att få lagom konsistens. En del av vetemjölet kan bytas ut mot fullkornsdito. Det ger en grövre struktur på pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Strimla purjolöken och fräs den mjuk i lite smör. Ta upp purjolöken och fräs köttfärsen i smör. Tillsätt Crème Bonjour och dijonsenap. Smaka av med timjan, salt och peppar. Låt puttra ihop några minuter.
- Fyll pajskalet med purjolök och köttfärsröran. Skiva tomaterna eller dela körsbärstomaterma i halvor och lägg dem på fyllningen. Strö riven ost över. Grädda i 15-20 minuter.
- Servera med en god sallad och gärna en klick turkisk yoghurt naturell eller smaksatt med lingonsylt.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god paj! Vi gjorde den på jobbet och alla gav den högsta poäng, så det var inte sista gången. Kram Muminlotta!
God :)
Jag måste tacka för detta goda receptet. Jag laddade hem tre olika recept med köttfärspaj som jag nu har gjort på prov i tre lördagar i rad. (inget tjatigt) Och detta receptet var det vi fastnade för mest. TACK!
I sommar har jag gjort din paj två gånger och det har blivit succé varje gång. Den är MYCKET god!
Ingen höjdare tyvärr. Pajdegen smaka konstigt. Fyllningen var okej...