Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med smörgåsgurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Någon gång på 80-talet hade en kompis mamma gjort den här pajen som vi blev en klar favorit! Ursprungligen kom receptet från en veckotidning men den är borta nu så jag har gjort den efter mitt minne, tycke och smak.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen så att du får en smidig deg. Kavla ut och lägg i en smord pajform. Pajskalet behöver inte förgräddas.
  2. Hacka den gula löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, chilisås och smörgåsgurka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg fyllningen i pajskalet.
  4. Blanda creme fraiche och ost till en jämn smet. Krydda med lite cayennepeppar. Klicka ut ostsmeten på pajen och bred ut den till ett jämn lager. Dekorera gärna pajen med tomatskivor.
  5. Grädda pajen i ca 200 grader tills du har en fin jämn gyllenbrun färg - ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.