Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med sufflétopp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Toppengod bjudmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop det till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
  2. Tvätta och ansa paprikan och skär den i små bitar. Fräs köttfärsen smulig i matfett. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Låt svamp, paprika och lök fräsa med färsen tills vätskan kokat bort.
  3. Tärna tomaterna och tillsätt dem med vitlöksost. Salta och peppra och låt det koka ihop ett par minuter.
  4. Häll fyllningen i pajskalet. Rör ihop crème fraiche och senap. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner.
  5. Bred det som ett täcke över pajen. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
  6. Bjud gärna en god grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.