Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med valnötter och gorgonzolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade receptet i Matmagasinet (tror jag).

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Pajdeg: Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med diameter 24 cm. Spara lite deg till galler. Ställ i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Fyllning: Hacka lök, fräs den. Rör i färsen, smula sönder med en gaffel. Fräs den. Tillsätt salt, peppar, örter, vitlök och tomatpuré. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde, häll över färsen. Gör galler av resterande deg. Pensla med ägg och grädda i 30 minuter. Garnera med örter och valnötter. Sås: Mosa osten och blanda den med gräddfilen. Smaka av med salt. Servera pajen tillsammans med såsen och en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.