Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspannkaka - snabbt och lätt

(9 kommentarer)  
Köttfärspannkaka - snabbt och lätt Köttfärspannkaka - snabbt och lätt
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket lättlagad, enkel och snabb med få ingredienser. En härligt matig och god pannkaka på under 1 timme. Själv anser jag att pannkaka inte är ”riktig” mat. Så jag uppfann denna och blev lika nöjd som resten av liten och stor.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs smör i en stekpanna och bryn färsen under omrörning. Krydda med salt och vitpeppar. När den blivit en grynig färs ställs den åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en stor ca 30X40 cm ugnsform. Blanda i en stor bunke vetemjöl, rågsikt, salt och bakpulver. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop. Blanda ner köttfärsen och häll upp smeten i formen. Grädda längst ner i ugnen ca 30 minuter. Finriv morötterna och blanda med lingonsylten och servera till.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Anderstam 3 februari 2013

    Vore kul att veta hur någon kan betygsätta med 1 stjärna precis efter att receptet är inlagt? Nog för det är ett snabbt recept, men inte så snabbt.

  • fialotta88 8 februari 2013

    Bra tips - man kan också använda överbliven tacofärs i pannkakan :)

  • Bappi 10 oktober 2013

    5 stjärnor trots att botten blev lite hård. Smörjde formen och ... Tänkte 8 stycken ägg men ... Hade inte rågsikt hemma men tog bara vetemjöl plus satte dit lite lökpulver när jag brynte köttfärsen. Gott och mättande/kram

  • Anderstam 10 oktober 2013

    Härligt att pannkakan blev uppskattad. Ett tips om botten blev hård är att grädda 1 fals högre upp. Spisar är ju lite olika i värmefördelningen. Min spis har kanske lite slö och lat undervärme. ;)

  • fialotta88 17 oktober 2013

    Lite som fläskpannkaka - fast med köttfärs :)

  • rasmus48 18 oktober 2013

    Hej Fialotta, du snodde min kommentar. Bra att vi är ense om att det är en variant på fläskapannkaka i ugn.

  • Bappi 21 oktober 2013

    Nu gjorde jag en höftat recept med vetemjöl och 6 ägg. Lät en köttfärssås koka ihop till en tjockare grynig massa. Ingen soja ska det vara! Allt ned i smeten och sedan mitt i ugnen. Suveränt gott! Fem plus ska det vara ;.) /kram

  • saarasvensson 22 oktober 2013

    Jag brukar göra något liknande som heter pannkaksrulle. Exakt samma ingredienser fast man gräddar själva pannkakan för sig själv och lägger sedan på köttfärsen och rullar ihop. Superdupergott!!

  • Bappi 24 oktober 2013

    Sara S. inte alls samma men gott också det du gör/kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.