Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspiroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Här är kryddningen lik den i taco kryddmix. Det går mycket bra att ersätta kryddorna och majsstärkelsen med en halv påse kryddmix. Helvegetarisk blir den om du byter ut köttfärsen mot lika mycket quornfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen ilite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 16 delar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs den mjuk med färsen. Tillsätt salt, spiskummin, chilipulver och tomatpuré. Rör ut majsstärkelse i vattnet och tillsätt det till färsen. Låt sjuda några minuter tills vätskan kokar in. Tillsätt ris och majs.
  3. Kavla ut degen till rundlar. Fördela färsen i en sträng i mitten och nyp ihop till en pirog.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.