Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspiroger

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Jättegoda piroger, som är lätta att ta med på en utflykt, ta till en mellanmål. Fick recepten av min arbetskompis och recepten är en gammal goding!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken,v ärm upp till 37 grader.
  2. Smula ner jästen. Rör om att jästen smälter. Tillsätt sockret och salten. Sätt grahammjölen och nästan allt vetemjöl. Spara lite vetemjöl till bakningen. Rör om degen jämn med maskin eller för hand. Låt jäsa 30 min.
  3. Bryn köttfärs i olivolja. Krydda. Du ka såklart använda mera kryddor om man så önskas. Tillsätt lök och paprika. Tillsätt resten av ingredienserna (man kan sätta liten skvätt vatten om såsen är för tjock) och koka ihop och låt svalna.
  4. Dela degen till 16 pitar, kavla till runda och lägg i fyllning. Vik ihop, tryck kanten med gaffel. Låt jäsa 20 min.
  5. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca. 15 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Elijoh 28 februari 2009

    Jag saknar hur många dl mjölk det skall vara.... chansar på 5!

  • piitu 1 mars 2009

    Oj...att ingen annan har kommenterat att det fattas mängden av mjölk...men nu finns det där å du hade rätt: 5dl mjölk!! ..=))...

  • Annelieolin 18 mars 2009

    Tänkte att jag skulle prova på ditt recept, låter spännande och väldigt gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.