Köttfärspiroger med smördeg

Enkla små eller stora piroger som smakar bra som kvällsmat eller de mindre perfekta på utflykten.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: piroger, köttfärs, smördeg, pirog

Ingredienser

1 paket smördeg, ca 400 g
300 g köttfärs
Arla smör
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika
1 tomat
100 g Kvibille® Svecia riven
1 ägg

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-15
Visningar:
2063
Sparat:
36

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.
Stek köttfärsen i smör i en stekpanna.
Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop.
Skär tomaten i små tärningar och blanda med färsen.
Låt svalna något.
Rör ner osten.
Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna.
Pensla med uppvispat ägg.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med sallad.
av umen
över 2 månader
över 2 månader
av tessis
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.