Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspiroger på dubbeldeg

 
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lite pickliga att göra, men ack så underbart goda och frasiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Böja med grunddegen och blanda ut jästen i vattnet och rör i mjölet och blanda ordentligt, låt jäsa till dubbel storlek i ½ - 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Gör sedan pirogdegen genom att vispa ihop äggen med det avsvalnade smöret och i med mjölet och rör runt ordentligt. Blanda sedan ihop de två degarna till en smidig deg.
  3. Skala och hacka löken och fräs i smöret, klicka därefter i färsen och stek tills allt är brynt och krydda därefter med samtliga kryddor, låt puttra en stund, ha därefter i de skivade champinjonerna och majskornen. Låt allt puttra ihop ett tag.
  4. Dela degen i 16-20 bitar och kavla ut varje bit till en rundel eller fyrkant, lägg 1-2 msk matskedar fyllning och pensla kanterna med ägg och ’kläm ihop’ med en gaffel. Grädda i 10-12 minuter Njut med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.