- Serverar: 16-20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lite pickliga att göra, men ack så underbart goda och frasiga.
Instruktioner
- Böja med grunddegen och blanda ut jästen i vattnet och rör i mjölet och blanda ordentligt, låt jäsa till dubbel storlek i ½ - 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Gör sedan pirogdegen genom att vispa ihop äggen med det avsvalnade smöret och i med mjölet och rör runt ordentligt. Blanda sedan ihop de två degarna till en smidig deg.
- Skala och hacka löken och fräs i smöret, klicka därefter i färsen och stek tills allt är brynt och krydda därefter med samtliga kryddor, låt puttra en stund, ha därefter i de skivade champinjonerna och majskornen. Låt allt puttra ihop ett tag.
- Dela degen i 16-20 bitar och kavla ut varje bit till en rundel eller fyrkant, lägg 1-2 msk matskedar fyllning och pensla kanterna med ägg och ’kläm ihop’ med en gaffel. Grädda i 10-12 minuter
Njut med en god sallad.
Publicerat den
9 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar