Detta är en rätt som man kan göra med ett antal olika fyllningar. Ger några förslag i beskrivningen.
Instruktioner
- Blanda ströbrödet med drygt hälften av vätskan och låt det svälla 5-10 min. Tillsätt lök, salt och peppar och blanda.
- Rör det köttfärsen. Tillsätt mer vätska, lite i taget, och arbeta färsen smidig. Bred ut den till en fyrkantig kaka på en stor vattensköljd skärbräda. Dela färskakan i 8-12 lika stora delar.
- Lägg lite av önskad fyllning i en sträng på varje fyrkant och rulla sedan ihop dessa till avlånga rulader.
- Bryn smöret i en stekpanna och bryn ruladerna runt om.
- Minska värmen och låt ruladerna eftersteka 5-6 min.
Ta upp dem och vispa ur pannan med vatten eller bultong. Rör ut vetemjölet med en del av grädden och vispa ner det i skyn. Späd med mer grädde och låt såsen småkoka ca 3 min. Smaksätt med salt, peppar och soja.
- Förslag till fyllningar:
75 g rökt skinka i strimlor och 2 msk finskuren gräslök.
- 100 g ädelost och ½ dl hackad persilja.
- 1-2 msk riven pepparrot och 2 msk smör.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar