Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en rätt som man kan göra med ett antal olika fyllningar. Ger några förslag i beskrivningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av vätskan och låt det svälla 5-10 min. Tillsätt lök, salt och peppar och blanda.
  2. Rör det köttfärsen. Tillsätt mer vätska, lite i taget, och arbeta färsen smidig. Bred ut den till en fyrkantig kaka på en stor vattensköljd skärbräda. Dela färskakan i 8-12 lika stora delar.
  3. Lägg lite av önskad fyllning i en sträng på varje fyrkant och rulla sedan ihop dessa till avlånga rulader.
  4. Bryn smöret i en stekpanna och bryn ruladerna runt om.
  5. Minska värmen och låt ruladerna eftersteka 5-6 min. Ta upp dem och vispa ur pannan med vatten eller bultong. Rör ut vetemjölet med en del av grädden och vispa ner det i skyn. Späd med mer grädde och låt såsen småkoka ca 3 min. Smaksätt med salt, peppar och soja.
  6. Förslag till fyllningar: 75 g rökt skinka i strimlor och 2 msk finskuren gräslök.
  7. 100 g ädelost och ½ dl hackad persilja.
  8. 1-2 msk riven pepparrot och 2 msk smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.