Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulle på Maya´s vis

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Älskar färs för man kan göra så mycket med det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda potatismjöl, skorpmjöl, ägget och kryddor. Slå i sorpmjölet sist ska bli en tjock ”gegga”.
  2. Tillsätt färsen i ”geggan”, blanda väl. Platta ut köttfärsen till en fyrkant på ett bakplåtspapper & Bred på osten och strö över en halv finhackad lök.
  3. Rulla ihop plattan som en rulltårta.Lägg i en stor eldfast form.
  4. Skala potatis och lök och morötter, skär allt i klyftor och lägg runt om.
  5. Ringla över lite margarin och strö över lite mer Piffi allkrydda.
  6. Grädda i 200 gr i 60 minuter eller till potatisen är mjuk .
  7. Servera med lite grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Emily_N 14 september 2008

    Jätte gott! :D:D:D

  • Fridalius 11 oktober 2008

    Vi gjorde detta en vardagskväll när några vänner kom över, suuuupergott. Problemet var att vi gjorde åt all mat och då gjorde jag en dubbel sats så kanske att man skulle ha mer än 500 g färs till 4 personer.

  • SDMaya 11 oktober 2008

    Allt är ju relativt, beror ju på hur mycket man äter ;) Men jag gjorde på 500gr och det räkte till oss 4 här hemma :) Men ska man ha gäster vill man kankse ha lite mer mat, finns inget värre än det tar slut ! Men tar man mer kanske man ska ha morötter, potais och lök i en form för sig!

  • sivan52 12 oktober 2008

    Jag har sparat detta recept nu och skall försöka snart göra det. återkommer med kommentarer senare. Hälsn. och kram Siv

  • sivan52 13 oktober 2008

    Åh så gott det var. Extra piff med kantarellosten. Tack för förslaget. Vi gjorde på 500 gram köttfärs och vi är 2 st som ätit och det räcker även till oss båda i morgon. Kram från SIv

  • elisabethugo 18 oktober 2008

    Tack för receptet, provade i dag, anvånde älgfärs. Det var jättegott, kommer att användas fler gånger

  • cilla72 2 december 2008

    Detta var supergott. Har testat andra fyllningar, parmaskinka och mozzarella, fetaost och oliver, rökt skinka och cheddarost. Mums mums

  • marielotta 10 mars 2009

    Hej, god vardagsmat. Fräste den ena löken och blandade i färsen istället för strö över innan jag la ihop rullen. Lätt att göra och god. Går att variera med vilket innehåll du önskar ha i rullen. Önskade att det skulle bli mer sås till i formen. Jag gjorde egen bredvid. Vi gillar sås:) Tack för receptet.

  • AnnaMariaK 13 april 2009

    Jättegott! Smidigt att allt sköter sig själv i ugnen. Kan tänka mig att fyllningen i kan varieras i oändlighet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.