Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaskigt med ädelost å kantareller! Pressad potatis, kantarellsås och färsk inlagd gurka sitter finfint till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda skorpmjöl, ägg och mjölk och låt svälla ca 10 minuter. Blanda i köttfärsen och krydda.
  2. Skölj en skärbräda med kallt vatten och platta ut köttfärsen på den.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen: lök, riven ost, ädelost och kantareller. Bred fyllningen över köttfärsen. Rulla ihop till en rulltårta med skarven nedåt. Tryck till i ändarna så inte fyllningen läcker ut.
  4. Lägg den i en ugnsform. Ringla över lite flytande margarin. Stek i 200 grader ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 12 juli 2013

    Med några små förändringar blev detta en utmärkt LCHF-rätt. Skorpmjölet ersattes med 1 msk Pofibrer och 1 tsk Fiberhusk, grädde i stället för mjölk och smör i stället för margarin. Jättegott. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.