Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med röda linser, morötter, champinjoner och pasta

 
Skriv ut

Köttfärssås med massor av nyttigheter. Testa detta recept och du kommer att må underbart. Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka gul lök, skala och finriv morötter, skiva champinjoner. Ta fram en rymlig stekgryta med ett tättslutande lock, gärna gjutjärnsgryta.
  2. Stek lök och pressade vitlöksklyftor mjuka i olja. Skjut löken åt sidan i grytan och tillsätt ytterligare lite matfett och bryn köttfärs. Skjut även färsen åt sidan och stek champinjonerna lätt. Rör ihop med löken och köttfärsen.
  3. Smula ner köttbuljongtäningarna. Tillsätt svartpeppar, salt, timjan (eller 1 msk oregano), tomatpuré. Strö över vetemjöl och rör ihop. Tillsätt krossade tomater, vatten, torkade röda linser och de rivna morötterna. Om du vill; strö över strösocker. Lägg på ett tättslutande lock och koka på svag värme 12-15 minuter. OBS! Linserna ”förbrukar” mycket vätska så ifall det sipprar ut mycket ånga när det kokar; fyll på med lite vatten mot slutet.
  4. Koka fullkornspasta enl instruktioner på paketet. Ta fram en skål och lägg upp gul paprika skuren i stora klyftor, sugar snaps och kärnfria kalamataoliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.