Köttfärssås med massor av nyttigheter. Testa detta recept och du kommer att må underbart. Jättegott!
Instruktioner
- Hacka gul lök, skala och finriv morötter, skiva champinjoner. Ta fram en rymlig stekgryta med ett tättslutande lock, gärna gjutjärnsgryta.
- Stek lök och pressade vitlöksklyftor mjuka i olja. Skjut löken åt sidan i grytan och tillsätt ytterligare lite matfett och bryn köttfärs. Skjut även färsen åt sidan och stek champinjonerna lätt. Rör ihop med löken och köttfärsen.
- Smula ner köttbuljongtäningarna. Tillsätt svartpeppar, salt, timjan (eller 1 msk oregano), tomatpuré. Strö över vetemjöl och rör ihop. Tillsätt krossade tomater, vatten, torkade röda linser och de rivna morötterna. Om du vill; strö över strösocker. Lägg på ett tättslutande lock och koka på svag värme 12-15 minuter.
OBS! Linserna ”förbrukar” mycket vätska så ifall det sipprar ut mycket ånga när det kokar; fyll på med lite vatten mot slutet.
- Koka fullkornspasta enl instruktioner på paketet.
Ta fram en skål och lägg upp gul paprika skuren i stora klyftor, sugar snaps och kärnfria kalamataoliver.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar