Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsspett från woken

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festliga och färgglada grillspett behöver inte vänta till sommarens utegrillning, utan du kan med fördel steka dem i en wokgryta. Därtill gör du en mager, stark sås med flera olika sorters peppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttfärsen i en skål och rör ner ströbröd och grönsaksbuljong, lite i taget. Tillsätt ägg, gräslök och salt och rör om väl. Låt stå 15 minuter.
  2. Skär squash och paprika i bitar. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull, låt koka upp under ständig omrörning och sedan enbart sjuda 5-6 sekunder. Ta såsen från värmen och håll den varm, men låt den inte koka.
  3. Forma köttbullar av smeten och trä upp dem på små träspett, varvade med grönsaker. Värm olja i en wokpanna eller stekpanna och lägg i spetten, några åt gången. (Det går naturligtvis bra att grilla dem på utegrillen också.) Stek dem tills köttbullarna är genomstekta och fått fin färg, ca 5 minuter. Servera direkt med pepparsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.