Mat på pinne skapar alltid lite feststämning.
När vädret tillåter är det naturligtvis godast att grilla ute men det går lika bra att grilla dem i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen och lägg spetten i blöt.
- Gör sedan tomatsåsen.
Hacka löken och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Häll lite olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt tomaterna, smaka av med salt och peppar och låt det puttra på svag värme.
- Blanda köttfärs, créme fraiche, den frästa lökblandningen, salt och peppar i en bunke. Kläm små järpar runt grillspetten och grilla i 10 minuter.
- Dela cocktailtomaterna i halvor. Hacka nötterna och blanda allt med den färdigkokta bulguren.
- Servera spetten med bulgur, tomatsås.
Publicerat den
9 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar