Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssufflépaj

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Under det vita fluffiga döljer sig en underbart god och mustig köttfärssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Till-sätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, som är 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
  2. Fyllning: Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Skiva svampen. Skölj och skiva purjolöken. Låt svamp och purjolök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor. Koka upp och klicka i färskost. Koka ihop ett par minuter och smaka av. Häll i pajformen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i crème fraiche och bred över färsen. Grädda pajen i 200 grader i 15 minuter. Servera med sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.