- Serverar: 5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Under det vita fluffiga döljer sig en underbart god och mustig köttfärssås.
Instruktioner
- Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Till-sätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form, som är 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
- Fyllning: Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Skiva svampen. Skölj och skiva purjolöken. Låt svamp och purjolök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor.
Koka upp och klicka i färskost. Koka ihop ett par minuter och smaka av. Häll i pajformen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i crème fraiche och bred över färsen. Grädda pajen i 200 grader i 15 minuter. Servera med sallad.
Publicerat den
3 februari 2011
Skriv kommentar