Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfylld crêpe - Hortobágyi húsos palacsinta

 
Skriv ut

En välkänd ungersk maträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt kyckling, paprikapulver, grönsaksbuljong, salt, vatten och peppar. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
  3. När köttet är tillagat, kör det i en matberedare eller tärna fint.Blanda köttspadet med 2 dl crème fraiche och låt det koka upp. Tillsätt lite av denna blandning till det malda köttet så att det blir bredbart.
  4. Bred på pannkakorna och rulla ihop (vik in ändarna först innan du rullar ihop dem). Lägg i en eldfast form och värm i ugn i 200°C ca 10 minuter. Häll på resten av såsen och garnera med en klick crème fraiche.
  5. Servera som förätt eller efterätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.