Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med kokta potatisbollar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Den här rätten har jag lagat efter barndomsminnen. Jag kan fortfarande känna ljuvliga dofter från mosters kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna sidfläsket. Skär köttet i små kuber, bryn sidfläsk och kött.
  2. Tillsätt hackad gul lök, vitlök, socker, stött kummin och stek under omrörning tills all vätska försvunnit. Ta bort grytan från plattan och tillsätt paprikapulver. Rör om väl (det får inte bli bränt) och blanda i mjölet.
  3. Häll över kokande buljong. Låt grytan puttra cirka en timme, rör om då och då.
  4. Kan med fördel lagas dagen före.
  5. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Pressa den. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Rulla degen i små bollar cirka 2 cm i diameter. Tryck varje boll mot baksida av en gaffel så att det bildas ränder.
  6. Koka upp vatten med salt i en större kastrull lägg i potatisbollarna och låt sjuda cirka 15 minuter. Ta upp dem med hålslev.
  7. Servera köttgrytan med potatisbollarna och en grönsallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.