Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta på Fransyska och rött vin

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Netto sålde fin fransyska billigt. Jag köpte en bit och jag hade som tur var en skvätt rödvin hemma. Det blev den godaste grytan på länge. Den sköter sig själv och låt den få puttra länge. Vätskan som köttet kokar i blir en härlig sås. Servera med gott mos, kokt eller ugnsstekt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fransyskan i 3 x 3 cm stora bitar. Bryn köttet i omgångar tillsammans med den hackade löken. Salta och peppra. Lägg köttet i en stekgryta. Slå på vin, vatten, fond och tomatpuré. Låt koka länge. Håll koll på vätskan. De kan fylla på med vin, vatten eller båda. När köttet är riktigt mört, vilket tar i alla fall två timmar, red av med majsenamjöl tills såsen får önskad tjocklek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.