Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttknödel på Alpvis

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Den som inte äter knödel går hungrig hela dagen" är ett österrikiskt ordspråk. Här botas hungern med en köttfärs- och baconknödel på värdshuset Sonnhof.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och bryn färsen eller baconbitarna med den en kort stund. Blanda i persilja, salt och peppar, och låt svalna. Koka potatisen, skala och pressa genom en potatispress. Blanda ner ägget, saltet och mjölet.
  2. Lägg degen på en mjölad skärbräda och forma den till en fem centimeter tjock rulle. Snitta upp i skivor (cirka fem centimeter långa). Platta till dem i handflatan, fyll dem med kött och svep degen runt. Lägg knödlarna tätt i en gryta och koka dem i saltat vatten i 10-15 minuter.
  3. Servera gärna en grönsallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.