Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttkorv till julen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Mammas recept som jag har gjort varje jul. Passar även utmärkt när som helst på året, men för oss är det en riktig god julkorv som hela familjen inte kan vara utan. Visst är det lite jobb att göra korv men det är det värt. Jag lovar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fjälsterna i en skål med kallvatten. Koka potatisen med skal på. Gör gärna det dagen innan så potatisen säkert är kalla. Skala potatisen. Mal löken så smått du kan. Mal potatisen. Blanda allt och krydda med salt och peppar. Smaka av efter hand så du säkert får den kryddig.
  2. Klipp fjälsterna i så pass stora korvar som du vill ha. Tänk på att de krymper lite vid kokningen. Fyll fjälsterna och knyt ändarna med snöret.
  3. Koka korven i lättsaltat vatten, lagerblad och kryddpeppar i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SwedKuba 23 januari 2010

    Mina barn bara älskar den!! Mer mamma säger dem! tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.