Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttpiroger deluxe.

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda piroger som är perfekta till kvällsmys eller utflykten. De är väldigt mättande och smakar smaskens med grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och späd ut med väskan tills den är ca 40 grader. Häll ner 8 dl mjöl i en degbunke och blanda med torrjäst och salt..blanda i äggen. Blanda ordentligt och häll ner degspadet. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Fyllning: Hacka lök och fräs på i en panna med smör. Skär köttet i mindre bitar och bryn tillsammans med löken. När köttet är genomstekt tillsätt tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt puttra en liten stund innan mjölet tillsätts. Späd ut med grädde och låt puttra en stund. Tillsätt persilja.
  3. TIPS: Mixa fyllningen en stund för att få en lättjobbad massa som får med sig alla smaker och är mer enkel att äta.
  4. Piroger: Dela upp degen i 12 bitar och kavla ut dessa till ovala 1 cm tunna bitar. Lägg på en klick fyllning. Vik över de längsta sidorna på bägge sitor men spar mittenpartiet med fyllning öppet. Vik sedan över kortsidorna och krama ihop dessa med fingertopparna. Pirogerna kan även vikas som halvmånar och tillslutas med hjälp av en gaffel. Låt jäsa i 10 minuter. Strö över riven ost och pensla med ägget som blev över.
  5. In i ugn 200 grader i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.