Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttsoppa a la Hagalund

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna köttsoppa har jag i stora drag komponerat själv. Den har blivit mycket uppskattad i familjen.Jag brukar tillaga den i dubbel sats och frysa in i enportionsburkar. Den är utmärkt att ta med till jobbet och värma i microvågsugn.

Ingredienser

Instruktioner

1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 2 Koka på låg värme ca 1,5 tim. 3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm. 4 Ta upp köttet och sila av buljongen. 5 Lägg i rotfrukterna i buljongen, smula ner buljongtärningen och låt koka på låg värme i 10 min. 6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 7 Tillsätt lökarna och låt koka ytterligare i 10 min. 8 Tärna under tiden köttet i små tärningar. 9 Tillsätt köttet, hackad persilja och koka upp, dra av grytan. 10 Servera gärna med knäckebrör och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.