Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallrörd äppelsaft

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 3 dagar 10 minuter
Skriv ut

Mumsigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena och skär dem i små bitar. Lägg bitarna i en stor ren rostfri bunke eller hink.
  2. Koka upp vattnet och häll det över äppelbitarna. Låt svalna lägg på ett lock.
  3. Låt stå kallt i 2-3 dygn och sila sedan genom en silduk eller en finmaskig sil.
  4. Tillsätt sockret och den pressade citronen samt vinsyran och rör tills allt socker smält.
  5. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • majawally 9 augusti 2011

    tjenare benita, hahaha!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.