Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgur med köttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel vardagsmat. Gott och mättande och passar utmärkt att ha i matlådan. Går också väldigt bra att göra matlådor av och frysa. En variant till risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka paprikan.
  2. Fräs lök, vitlök och färs i smöret i en kastrull på låg värme i 10 minuter under omrörning. Tillsätt paprikan och låt fräsa ytterligare 1-2 minuter. Sedan tomaterna och fräs ytterligare 1-2 minuter, allt under omrörning.
  3. Häll i kokande vatten och låt koka upp på nytt, I med bulgurn och lite salt och sänk värmen.
  4. Tag kastrullen från plattan när vätskan sugits upp, ca 15 minuter. Strö då över persilja och rör om. Låt gärna vila 10 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.