Enkel vardagsmat. Gott och mättande och passar utmärkt att ha i matlådan. Går också väldigt bra att göra matlådor av och frysa. En variant till risotto.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka paprikan.
- Fräs lök, vitlök och färs i smöret i en kastrull på låg värme i 10 minuter under omrörning.
Tillsätt paprikan och låt fräsa ytterligare 1-2 minuter. Sedan tomaterna och fräs ytterligare 1-2 minuter, allt under omrörning.
- Häll i kokande vatten och låt koka upp på nytt, I med bulgurn och lite salt och sänk värmen.
- Tag kastrullen från plattan när vätskan sugits upp, ca 15 minuter. Strö då över persilja och rör om.
Låt gärna vila 10 minuter innan servering.
Publicerat den
16 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar