Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé i gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett av min mammas paradnummer. Många moment, men ändå enkel. Välj själv vilken fiskfilé du vill använda, men spätta, rödtunga eller sjötunga passar bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra fiskfiléerna på skinnsidan. Rulla ihop dem till rullader och sätt dem i en kastrull, tätt packade. Fyll på med vatten salt och pressad citron, så att det täcker. Sjud ca 7 minuter tills fisken är tillagad.
  2. Buljong: Hacka löken och fräs den i margarinet tillsammans med persiljan, utan att den tar färg. Tillsätt fiskbuljong och vitt vin, reducera till ca halva mängden. Sila av löken och persiljan och spara.
  3. Sås: Smält margarinet, rör ner mjölet och fyll på med grädden. Koka upp, späd med buljongen. Smaka av med salt och pressad citron. Ev, kan mer grädde, vitt vin och fiskbuljong behövas. Allt efter tycke och smak.
  4. Lägg över fisken i en form. Häll över såsen och toppa med skalade räkor.
  5. Servera med pressad potatis och grönsaker, tex sallad eller kokta skär bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.