Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Couscous med kyckling och lamm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En typisk nordafrikansk rätt som finns i en mängd varianter. Det här är ett recept från Marocko som innehåller lammkött, kyckling och mycket grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lammköttet och kycklingfilén i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Värm oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i lök och alla kryddor och låt det fräsa så att kryddorna släpper sin smak. Bryn kycklingbitarna och lammköttet runt om tills det får färg. Häll på vattnet, lägg på locket och koka grytan i 30 minuter.
  2. Laga under tiden couscousen. Koka upp vattnet med saltet och hälften av oljan. Lägg i couscousen, lägg på locket och ställ kastrullen bredvid plattan. Låt grynen svälla i 6 minuter tills allt vatten är borta rör om då och då så att inte couscousen klibbar fast. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör grynen fluffiga med resten av oljan.
  3. Lägg squash, morötter och paprika i köttgrytan och koka allt i ytterligare 10 minuter eller tills köttet är genomkokt. Lägg i tomaterna och koka ½ minut till.
  4. Lägg couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg på kött, kyckling och grönsaker och häll över lite av såsen. Servera resten av såsen separat. Byt gärna ut couscousen mot bulgur för variationens skull.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.