Dessa räkor och sockerärtor är inbäddade i genomskinliga små torn.
Istället för sockerärtor kan du ta broccoli eller romanescobuketter.
Instruktioner
- Blöt upp gelatinet i kallt vatten. Skala moroten och skär i små tärningar. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i små tärningar. Snoppa sockerärtorna och skölj dem.
Blanchera varje grönsak för sig i kokande lättsaltat vatten i ungefär 3 minuter, spola dem med kallt vatten, låt rinna av.
- Smaka av buljongen med citronsaft, salt och peppar. Lägg det blötlagda gelatinet i en liten kastrull, lös upp det på svag värme under omrörning. Blanda ner i buljongen. Häll så mycket buljong i 4 portionsformar att bottnarna täcks. Ställ dem i kylskåp i ca 20 minuter, tills buljongblandningen stelnat.
- Spola av räkorna med kallt vatten i ett durkslag, torka av dem. Blanda omväxlande grönsaker och räkor med lite buljong i formarna. Låt varje lager stelna i kylskåp. Avsluta med ett skikt buljong.
- Låt aladåben stelna i kylskåpet i minst 3 timmar, ställ formarna helt kort i hett vatten, stjälp försiktigt upp dem och servera.
Publicerat den
1 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar