- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag använder vårt familjerecept till alla typer av kräftor och krabba.
Instruktioner
- Beräkna att göra detta dagen innan du tänker äta krabban/kräftorna, eller så tidigt som möljigt samma morgon. Smaken utvecklas nämligen om de får stå och marinera i lagen över en dag eller natt.
- Häll upp vatten i en stor gryta. Du måste räkna med att alla skaldjur ska få plats tillsammans och att det ska finnas gott om vätska runt om.
- Lägg i alla ingredienser utom skaldjuren. Låt koka upp. Lägg i en krabba i taget, börja med den största. Sätt timern på 12 minuter och inom 2-3 minuter bör du få i alla så att koktiden inte diffar för mycket.
- Om du har många krabbor kan du t ex koka dem i omgångar och lägga åt sidan efter 12 minuters kokning. När sedan sista krabban är kokt lägger du tillbaka alla i lagen och låter dem svalna t ex utomhus (locket på! och inte i solsken!).
- Om det är kallt ute kan de fortsätta stå ute till serveringen, annars ska de kylas i kylskåp. Tänk på att varma produkter värmer hela kylen istället för tvärtom.
- Vid servering kan du antingen klyva krabban mitt itu eller öppna den längs med den s k sömmen under skalet.
- Servera med rostat bröd, eventuellt en gravlaxsås.
Gott att dricka till: en riktigt kall öl!
Publicerat den
24 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar