Fluffig rulle på spröd maräng, vispad grädde och somriga hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC. Ta fram ev frysta hallon.
- Rosta 2 ½ dl av kokos i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
- Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng.
- När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
- Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.
- Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
- Strö över resten av kokosen.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
- Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.
- Fyllning:
Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen.
- Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
- Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.
Publicerat den
17 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar