Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos- och hallonstubbe

 
Skriv ut

Fluffig rulle på spröd maräng, vispad grädde och somriga hallon. Få till en proffsig rulle genom att spritsa ut marängen i täta strängar till en rektangulär botten. Marängen fylls med rostad kokos och är både frasig och härligt seg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Ta fram ev frysta hallon.
  2. Rosta 2 ½ dl av kokos i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.
  3. Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng.
  4. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
  5. Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  7. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
  8. Strö över resten av kokosen.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
  10. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.
  11. Fyllning: Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen.
  12. Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop.
  13. Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.