En vacker och god rulltårta med frisk citronsmak som du förvandlar till läckra bakelser!
Rulltårtan är helt glutenfri eftersom den innehåller kokosflingor och potatismjöl istället för vetemjöl.
Instruktioner
- Citronkräm:
Häll äggulor, vispgrädde, socker och citronskal i en kastrull. Sjud allt på medelhög värme under vispning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka. Dra kastrullen från värmen, dela smöret i bitar och tillsätt i krämen. Häll i citronsaften. Rör till en slät kräm, låt den svalna.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper. Vänd upp rulltårtan på bakplåtspapperet och dra av bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på. Låt rulltårtan svalna något.
- Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn. Bred på citronkrämen och rulla ihop tårtan från långsidan. Skär i bitar. Vispa grädden och toppa varje bit med en klick grädde, hallon och blåbär.
Publicerat den
1 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar