Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kokosbollar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här är ett lite annorlunda recept på choklad- och kokosbollar UTAN havregryn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop kondenserad mjölk, kokosflingor, finhackade pecannötter, ströbröd och 1/4 av chokladspånen i en stor skål. Låt det stå i 30 min. i rumstemperatur.
  2. Forma blandningen (med smorda händer) till bollar, 2 cm. i diameter. Lägg bollarna på bakplåtspapper, täck dem med bakplåtspapper och låt dem stå i 8 timmar.
  3. Smält blockchokladen (det går åt mer än man tror) samt olja i en gryta. Fördela chokladsåsen över kokosbollarna, så att de täcks helt. Låt dem svalna, tills de är fasta. Servera dem kalla

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 20 december 2008

    Gjorde dessa bollarna idag. Goda men mäktiga! Fick använda mer choklad än vad där stod i det ursprungliga receptet. Det fungerade heller inte att smälta chokladen samman med smör. Jag hällde chokladsåsen över bollarna, men många bollar gick sönder då jag skulle ta loss dem. Nästa gång ska jag doppa dem istället, och kanske ge dem extra piff med någon god likör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.