Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Johannas fyrkantiga kokosbollar

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Johannas fyrkantiga kokosbollar

Ingredienser

Instruktioner

Rosta riven kokos i en stekpanna. Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund. Häll strösockeri en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig. Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker. Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna. Häll i smeten och strö på resten av kokosen. Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen. Skär i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • rasmusnalle 6 februari 2009

    Ser precis ut som sådana jag älskade att äta hur många som helst när jag var liten.

  • agejev 6 januari 2012

    Blev bara vattnig sörja fast jag gjorde exakt som i detta recept:-( Kanske tydligare beskrivning om exakt hur länge man vispar,varför står vatten 2 gånger osv

  • timmymatte 7 januari 2012

    därför att en del av vattnet ska du smälta gelatinet i, Och vispa minst 20 min

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.