I dessa bullar är det både jäst och bakpulver, som gör att de blir extra luftiga. Härlig vaniljfyllning med.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º.
- Häll blandningen i bunken och rör tills jästen löser sig. Blanda i socker. Vänd ner bakpulver i mjölet. Arbeta in nästan allt mjöl och knåda degen blank och smidig.
- Låt jäsa varmt och dragfritt under bakduk till dubbel, storlek, ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 18-20 bitar och rulla till bullar. Platta till lite och gör en fördjupning i mitten. Klicka i vaniljkräm.
- Låt jäsa på plåt med bakpapper ca 15 minuter.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, 5-10 minuter. Låt kallna under bakduk.
- Garnering: Rör med en gaffel florsocker och äggvita till en smidig glasyr. Pensla bullarna med glasyren och doppa dem i kokos.
Publicerat den
10 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar