Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosglass med maräng och riven kokos

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Krämig kokosglass i våffelstrut med maräng och riven kokos är aldrig fel nu i sommar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kokosmjölk och grädde i en kastrull och värm det till kokpunkten. Det ska vara små bubblor i kanten. Ställ åt sidan. Vispa socker och äggulor skummigt. Vispa i en tredjedel av mjölkblandningen i äggskummet.
  2. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan, vispa i resten av äggskummet och låt alltsammans sjuda ihop och tjockna under omrörning, ca 10 minuter. Det får inte koka. Kyl smeten och kör den sedan i en glassmaskin eller ställ den i en skål i frysen. Rör i den då och då.
  3. Ta ut glassen 20 minuter före servering. Gör kulor och lägg dem i våffelstrutar. Garnera med maränger och riven kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.