Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskaka med limeglasyr

 
Skriv ut

Mycket gott i denna mjuka kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Hacka chokladen.
  3. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
  4. Blanda samman kokosflingor, hackad choklad, vetemjöl och bakpulver.
  5. Rör ner smält matfett i ägg-smeten och tillsätt sedan kokosblandningen. Rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord och bröad rund form som rymmer ca 1 1/2 liter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Vill kakan bli mörk så täck den med lite bakplåtspapper.
  8. Låt kakan vila i sin form några minuter innan den stjälps upp på galler och får kallna under sin form.
  9. Rör samman alla ingredienserna till glasyren. Bred smeten över den kalla kakan. Garnera med lite limeskal. Kakan går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.