Underbart god maräng med ett rosa täcke, vem kan motstå det?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda florsocker och äggvita i en rostfri skål. Sätt skålen i ett vattenbad på plattan och värm under vispning smeten till 55 grader. Tag av bunken från vattenbadet och vispa tills smeten svalnat helt.
- Vänd i kokosen och spritsa upp två runda bottnar ca 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Strö över kokos och grädda bottnarna mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Tag ut bottnarna och låt dem svalna på plåten.
- Mosa drygt hälften av jordgubbarna med florsockret och dela resten av jordgubbarna på mitten till garnering.
- Vispa grädden, vänd ner de mosade jordgubbarna i 3/4 av den vispade grädden.
- Bred hälften av jordgubbsgrädden över första botten, lägg på den andra botten. Lägg på resten av jordgubbsgrädden.
- Spritsa eller bred på den oblandade grädden och garnera tårtan med jordgubbshalvorna. Strö över kokos.
Publicerat den
15 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar