Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosmarängtårta med jordgubbsgrädde

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Underbart god maräng med ett rosa täcke, vem kan motstå det?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda florsocker och äggvita i en rostfri skål. Sätt skålen i ett vattenbad på plattan och värm under vispning smeten till 55 grader. Tag av bunken från vattenbadet och vispa tills smeten svalnat helt.
  3. Vänd i kokosen och spritsa upp två runda bottnar ca 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Strö över kokos och grädda bottnarna mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  5. Tag ut bottnarna och låt dem svalna på plåten.
  6. Mosa drygt hälften av jordgubbarna med florsockret och dela resten av jordgubbarna på mitten till garnering.
  7. Vispa grädden, vänd ner de mosade jordgubbarna i 3/4 av den vispade grädden.
  8. Bred hälften av jordgubbsgrädden över första botten, lägg på den andra botten. Lägg på resten av jordgubbsgrädden.
  9. Spritsa eller bred på den oblandade grädden och garnera tårtan med jordgubbshalvorna. Strö över kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.