- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God fisk med curry. Du kan byta ut fisken mot andra ingredienser som t ex kyckling, fungerar lika bra.
Instruktioner
- Blanda marinaden och fisken. Låt stå i kylen ca 30 min med lock.
- Såsen:
Olja stekpannan rikligt. Ner med bladen, fröna, löken, vitlöken. Salta. Ner med tomatpurén, gurkmejan, chilin, koriandern, ingefära, sojan och tamarindjuicen i en mixer.
- Häll av innehållet i stekpannan och separera oljan så gått det går. Ha ner blandningen i mixern och i med lite varmt vatten. Mixa. Smaka av. Är såsen currysnål och inte så söt, tillsätt currypasta och honung (ibland kan currylöven vara smaksnåla) .
Häll innehållet ur mixern och låt koka upp. Låt koka i 10-15 min.
- Tips på mer ingredienser till såsen:
Sesamfrön
Yoghurt
Kuminfrön
Grönchili
Mynta
Kokospulver mm.
- (Under tiden kan du steka fisken gyllene, smaka av.)
- Häll i kokosmjölk i såsen när den kokat klart. Blanda ordenligt och ha sedan i fisken. Nu när fisken är i ska pannan stå och puttra på låg värme i ca 30 min. Såsen är klar när oljan trängt fram.
Om du nu kör på lite högre värme och rör om ofta så tänk på att vara väldigt försiktig så inte fisken går sönder.
- Mitt tips är att inte röra alls, utan bara rucka på pannan lite då och då.
- Servera med eller utan korianderlöv.
Ps. ett till tips är att låta fisken stå och dra tills den blir mjuk och saftig. Ev stå över natten.
Publicerat den
10 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har rättat till stavningen så den är korrekt.
Tillrättad stavning mm
Nu är förhoppningsvis allt som det ska vara =P