Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Läcker Thaigryta som antingen kan göras på kyckling eller fäskfile, blir gott vilket som.

Ingredienser

Instruktioner

Strimla köttet i bitar. Hacka vitlök och ingefära. Bryn kycklingen i olja och tillsätt currypasta, vitlök och ingefära. Häll i kokosmjölk, creme fraiche och buljongtärningar. Tillsätt lime zest och pressa över limejuicen. Koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt ev lite vatten om såsen är för tjock. Strimla under tiden chillin, paprika och purjon och låt koka med några minuter. Hacka nötterna och strimla persiljan eller thaibasilikan och strö över. Servera med en fräsch grönsallad!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • marianorden2 11 januari 2012

    Testade denna och blev verkligen supernice :) Jag hade dock i vanlig grädde i stället för creme fraiche, samt ris till.... Kommer göra om denna många gånger!!

  • rick1 7 januari 2013

    Kanon god gryta kommer att göra denna många gånger till

  • crystal 13 februari 2014

    Jättegod och inte särskilt stark smak. Vi åt den som soppa.

  • Tomas Terje 1 september 2020

    Så Gott recept! Detta har jag tillagat så många gånger! Jag tar bara en burk cocosmjölk - det blir mer gryta än soppa då! Föredrar ris till men det är en smaksak! Koriander och grovhackade cashewnötter är perfekt till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.