Hade en bit kassler på 1,5 kg i kylskåpet som jag ville börja göra någonting av. Så det blev en gratäng av en del av den. Hade ris till men ingen sallad, eftersom jag lade i clementin- och tomatklyftor.
Instruktioner
- Stek kasslerskivorna och lägg dem sedan i ugnssäker form. Vispa ihop kokosmjölken (men ta inte all vätskan, utan bara ett par msk), grädden, mango chutney och sambal oelek och smaka av. Kanske vill man ha i lite mera eller lite mindre av mango chutneyn eller sambal oelek, smaken är stark.
Det blir mycket sås, så om man vill ha den lite tjockare, så kan man ju ha i lite maizenaredning.
- Häll såsen över kasslerskivorna och gratinera i 200°C i 10 minuter. Lägg på clementin- och tomatklyftorna och sätt in i ugnen i 5 minuter till. Vill man bara garnera med dem och inte sätta in i ugnen igen, går det alldeles utmärkt att göra.
Tycker man inte om eller inte tål citrusfrukter, uteslut clementinen och klyfta gärna ytterligare en tomat.
- Servera med jasminris.
Smaklig måltid!
Publicerat den
3 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här rätten gick snabbt att göra och var enkel att laga! Jag åt den med bulgur och det var riktigt smaskigt. Tack för receptet :)
Gott och lätt, tänk bara på att när man hettar upp sambal oelek så blir den mycket starkare än när den är kall i såsen!
Riktigt gott men starkt, trots att jag höll igen med sambal. Troligen för att jag använde matlagningsgrädde 15% och lätt kokosmjölk! (Man lär sig ;-) ) Detta kommer att lagas igen!!
Denna rätt ser mycket god ut, har nu skrivit utav receptet. Jag och min man vi gillar stark mat.