En läcker paj med fluffigt, frasigt marängtäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten.
- Rör eller vispa kokosmjölken så att eventuella klumpar löses upp. Blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en smörad paj- eller springform, ca 25 cm i diameter.
- Vispa äggvitorna med ättika till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa hela tiden. När allt socker är i och smeten blivit så hård att du kan vända skålen upp och ner är marängen klar. Bred ut eller spritsa den över kakan.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över folie om marängen börjar bli brun. Låt kakan svalna.
- Toppa kakan med hallon och kokos. Pudra över lite florsocker.
Publicerat den
7 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar