Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosrulle med apelsinsmörkräm

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Glutenfritt. Har ej provat denna rulltårta, men det lät så gott med kokos och apelsinsmörkräm, så den hamnar bland mina recept "ska testa".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker till en pösig smet. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen till smeten stelnat och fått färg, ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
  6. Fyllning: Rör smör och florsocker, tillsätt äggula och rivet skal av ½ apelsin till en smidig kräm. Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Vira om papperet och låt kakan vila i kylskåpet tills den ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ABIG 12 oktober 2008

    skall det vara ½apelsin eller 1½?

  • ABIG 13 oktober 2008

    Tack för att du rättade till receptet. Hör av mig när jag har bakat rulltårtan. MVG ABIG

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.