Glutenfritt.
Har ej provat denna rulltårta, men det lät så gott med kokos och apelsinsmörkräm, så den hamnar bland mina recept "ska testa".
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Vispa ägg och strösocker till en pösig smet.
Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver, vänd ner i äggsmeten.
- Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
- Grädda i nedre delen av ugnen till smeten stelnat och fått färg, ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
- Fyllning:
Rör smör och florsocker, tillsätt äggula och rivet skal av ½ apelsin till en smidig kräm.
Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Vira om papperet och låt kakan vila i kylskåpet tills den ska serveras.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
skall det vara ½apelsin eller 1½?
Tack för att du rättade till receptet. Hör av mig när jag har bakat rulltårtan. MVG ABIG