Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kokosstänger med choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

För er som gillar chokladbitar som co-co och bounty, ni kommer gilla detta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt blandningen sjuda i 5 minuter.
  2. Rör ner kokosen i blandningen och blanda väl. Slå upp smeten på bakpapper och forma till en kaka som är ca 1 ½ cm tjock.
  3. Ställ den i kylen tills den kallnat och skär den sedan i avlånga munsbitar.
  4. Smält chokladen och blanda den med kokosfettet. Ta kastrullen av värmen och ställ den lite på kant (t.ex. mot en skärbräda) så att chokladen samlas på ena sidan.
  5. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd dem runt (använd t.ex. två gafflar). Låt bitarna rinna av lite och lägg dem på ett nytt bakpapper tills chokladen stelnar.
  6. Förvara kakorna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.