Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktig drömtårta som smakar underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt kokosmjölken. Vispa äggulorna med vaniljsockret. Blanda ihop med smörblandningen, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna hårda, blanda ner dem försiktigt i smeten. Smöra och bröa en hjärtformad bakform och häll i smeten. Grädda kakan i 175º ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Fyllning: Vispa grädde, socker och vaniljsocker.
  3. Glasyr: Vispa äggvitorna till skum, blanda försiktigt ner sockret och därefter salt, vaniljsocker och sirap. Fortsätt vispa tills vitan är hård.
  4. När kakan svalnat dela den i två delar. Lägg gräddfyllningen mellan bottnarna. Bred glasyren ovanpå och på sidorna, strö över kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.