Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostårta med lemon curd och hallon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig och solgul kokostårta med syrlig lemon curd, söta hallon och en läcker kokosfrosting. Äggfri och mjölkfri, om man väljer mjölkfritt smör och vegetabilisk mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två bakformar, ca 20 cm i diameter.
  2. Vispa socker och smör fluffigt och krämigt. Blanda ihop vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölblandningen i smörfluffet. Häll ner mjölken och vattnet. Vispa lite.
  3. Häll sedan ner den resterande mjölblandningen och vispa ihop till en slät smet utan klumpar. Fördela smeten i de förberedda formarna. Grädda i ca 35 minuter eller tills kakorna är torra i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna.
  4. Lemon curd: Blanda rivet citronskal och citronsaft, socker, smör, majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Smält ihop under ständigt vispande. Låt sjuda tills du har en tjock kräm. Skrapa ner lemon curden i en skål. Plasta in och låt svalna helt i kylen.
  5. Kokosfrosting: Vispa ihop samtliga ingredienser med en elvisp. Vispa i minst 3 minuter så att du får en riktigt fluffig frosting.
  6. Dekoration: Häll ner kokosflingorna i en plastpåse tillsammans med några droppar gul karamellfärg. Skaka runt så väl du kan så att kokosen blir vackert gul.
  7. Montering: Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Sprid ut lemon curden och fördela hallonen över. Spara några till dekoration. Lägg på den andra tårtbottnen och sprid sedan ut kokosfrosting runt hela tårtan. Pressa fast de färgade kokosflingorna runt om och garnera med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.