Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostårta med passionsfruktscurd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sött, syrligt och friskt. Denna tårta har det mesta! Det går utmärkt att göra tårtan en dag i förväg. Bred på grädde och dekorera med kokos samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggpöset. Vänd om försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 minuter innan den stjälps upp på galler och får kallna. Skär bottnen i tre delar.
  3. Passionsfruktscurd: Halvera passionsfrukterna och gröp ur inkråmet. Sila och mät till ca ½ dl saft. Blanda passionsfruktssaften med citronsaft, smör och socker i en kastrull. Smält på medelvärme. Ta kastrullen åt sidan. Rör ihop ägg och äggulor i en bunke. Blanda i den varma smörblandningen under kraftig vispning. Tillsätt majsstärkelsen och sätt tillbaka kastrullen på spisen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt curden kallna.
  4. Montering: Bred passionsfruktscurd på tårtbottnarna och lägg ihop tårtan. Låt gärna tårtan stå övertäckt i kylen 24 timmar så blir den saftigare. Vispa grädde och florsocker. Bred grädden runt om hela tårtan. Garnera tårtan med kokoschips runt om och ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.