Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostoppar med chokladtopp

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Väldigt goda kokostoppar, detta är originalreceptet. Originalet är med endast smält choklad ovanpå toppen. Men har även lagt till en egen liten twist med hackad choklad i topparna ibland, vilket även det är gott. Dessa står alltid på fikabordet till jul tillsammans med annat gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kokosflingor och rör sist i smöret. Låt smeten stå och svälla i 20 minuter. Blanda ev i 100 g hackad choklad i smeten.
  3. Klicka sedan ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter beroende på storleken. Låt sen kakorna svalna. Om man inte har tagit hackad choklad i smeten så ska man nu garnera kakorna med 100 g choklad. Smält chokladen, bred lite choklad på toppen av kokostoppen och låt svalna i kyl.
  4. Det är båda sorterna på bilden ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.