Att baka bröd är något speciellt. Finns inget annat livsmedel som är så spritt över hela vår jord och i de flesta kulturer som just bröd. Bröd anväds i alla möjliga sammanhang så som: Bröllopsbröd, Välkomstbröd, Begravningsbröd, Bröd till dop som symboliserar livet etc. Detta bröd som jag nu presenterar är ett landskapsbröd från Uppland. Det kokades från början inneslutet i burkar i ugn. Detta recept är en enklare variant men smaken, saftigheten och hållbarheten blir densamma. Det är inga som helst kryddor i brödet utan rågsmaken får tillåtas att "blomma" fullt ut. Brödet passar alldeles utmärkt att göra snittar av. Absolut till en matjesillstårta - det är en höjdare. Låt dig inte skrämmas av tillagningstiden. Det mesta är gräddningstid. Långa gräddningstider gör att smaken hinner utvecklas bättre. Då det gäller ugnstemperatur: Har du en varm ugn så kan du tänkas behöva sänka temperaturen något. Respektive tvärtom - om du har en kall ugn.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vad är braspanna för något? Långpanna eller??..