Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt tomatfalu med senapssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En variant på falukorv i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva korven, men inte helt igenom.
  2. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Stick in tomatskivor mellan korvskivorna. Bred på senap och strö över ströbröd. Sätt in längst ner i ugnen ca 20 minuter tills korven blir varm.
  3. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölet och rör noga. Späd med mjölken lite i taget. Sjud såsen 5 minuter under omrörning. Tillsätt senap, salt och peppar.
  4. Servera korven med kokt potatis, riven morot och granatäppelskivor och senapssåsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Monika46 6 oktober 2008

    Hej! Vad har du för senap till såsen? Är det senapskorn som du malt eller det är vanlig korvsenap typ skånsk senap? Tacksam för svar! Kramiz Monika

  • lovechili 13 januari 2012

    Jättegod sås & enkel att göra. Serverade den till stekt falukorv med stekt ägg & kokt potatis. Jättegott, kommer absolut göra den fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.