- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Klassisk barnfavorit, tillsätt lite cornflakes i ströbrödsblandning för ännu godare krisp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Tzatziki: Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft och salt och peppar.
- Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
- Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
- Tillbehör: Gör en sallad på sköljd sallad, tomat och gurka. Ringla över lite olja och vinäger.
Skär resten av citronen i klyftor och servera till fisken
- Näringsvärde:
568 KCAL
31 gram protein
21 gram fett
56 gram kolhydrater
Publicerat den
11 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar