Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad fisk med morotstzatziki och kokt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Klassisk barnfavorit, tillsätt lite cornflakes i ströbrödsblandning för ännu godare krisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Tzatziki: Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft och salt och peppar.
  3. Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
  5. Tillbehör: Gör en sallad på sköljd sallad, tomat och gurka. Ringla över lite olja och vinäger. Skär resten av citronen i klyftor och servera till fisken
  6. Näringsvärde: 568 KCAL 31 gram protein 21 gram fett 56 gram kolhydrater

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.